Boerderij kopen

boerderij kopen

Zoeken

Het kopen van een boerderij begint bij een duidelijk zoekopdracht. Gaandeweg het bezichtigen van diverse boerderijen leer je wat je wel en niet wilt. Vaak betekend dit dat je bij de eerste boerderij onverricht ter zaken naar huis kunt zonder resultaat omdat de boerderij niet voldoet aan je verwachtingen. Zijn je wensen naar een aantal bezichtigingen wat scherper geworden of weet je nog steeds niet wat het wordt? Bel dan eens met ons. Met gerichte vragen kom je een stuk verder. Je kunt ook een zoekopdracht bij ons achterlaten.

Ga direct naar contact 

rood voor rood regeling

Taxeren

Heb je waarschijnlijk je droomboerderij gevonden dan is het tijd om vast te stellen of de boerderij waard is wat je er voor over hebt. Wij taxeren daarom altijd de boerderij voordat we daadwerkelijk voor u een bod gaan doen. De reden hiervoor is dat een taxatie vaak zaken aan het licht brengt die niet aan de oppervlakte liggen. Zoals zakelijk rechten, erfdienstbaarheden, voorkeursrechten, grondgesteldheid/vervuiling, staat van onderhoud gebouw en onderzoekt natuurlijk de vraagprijs in verhouding tot verkochte boerderijen. Dit is inderdaad meer werk en wat duurder, maar een verkeerde aankoopbeslissing of geen helder koopclausules in de koopvereenkomst, dat is pas duur.

Ga direct naar contact

woonboerderij taxatie

Bouwkundig rapport

Vaak is er bij een boerderij wel een vraagteken over de bouwkundige constructie. De gebouwen zijn immers vaak tientallen tot honderden jaren oud en toen bestonden er nog geen NEN normen (bouwnormen). Om duidelijkheid te verschaffen is het opstellen van een bouwkundig rapport geen overbodige luxe. Zo kom je er ook achter of er nog onvoorziene kosten zijn.

Ga direct naar contact

bestemmingsplan

Kopen

De kogel is door de kerk. U gaat uw droomboerderij aankopen. Wat dan goed is om te weten dat www.boerderijmakelaar.nl dit veel vaker heeft gedaan dan u. Zij helpen u behoeden voor valkuilen en maken de bergen kleiner waar u tegen aan kijkt. Juridisch en economisch zijn ze goed onderlegd en ook onderhandelingstechnisch gezien zullen zij zaken net iets gewiekster aanpakken.

Ga direct naar contact

Liever zekerheid dan een slechts nachtrust

Wij onderbouwen gevoel met feiten

Noaber makelaardij – specialist in boer- en buitenleven

De waarde van een woning is nooit een dag hetzelfde en dat maakt taxeren tot een boeiend vak. Het is niet alleen de m2 en m3 bepalen van een woning en daar een waarde aanhangen. Taxeren heeft ook met de economie te maken. Verlaging van de hypotheekrente en krapte op de huizen markt laat zien dat een woning soms wel met 5% in waarde kan stijgen. Als taxateur wordt van je verwacht dat je deze factoren meeneemt in de waardering van de woning.

Klantervaringen

Rood voor Rood

Boerderijmakelaar kwam met het idee om Rood voor Rood toe te passen op het erf en dat ik zelf in de nieuwbouw woning ging wonen. Hierdoor kan ik nu zelf gelijkvloers wonen en de oude boerderij is inmiddels verkocht aan mijn nieuwe buren. Ik had geen haast, hierdoor kon ik aan het hele idee wennen en ik wilde financieel ook niet voor verrassingen komen te staan. Boerderijmakelaar heeft me hierbij uitstekend begeleid.

Daantje Brummelhuis

Rood voor Rood

landhuis verkopen

In Twente heb ik 20 jaar geleden een oude boerderij gekocht met 5 ha. grond en hier in de loop der jaren een landgoed van gevormd. Een gedeelte van deze 5 ha. is nu bos. Doordat ik de boerderij heb kunnen onderbrengen onder de NatuurSchoonWet 1928 (NSW) zijn mijn kinderen vrijgesteld van successierecht. Voor mij een waardevolle regeling die er voor kan zorgen dat het landgoed bij ons in de familie blijft.

Hans Vloedgraven

Landgoed eigenaar

judith-Aarnink

In Wesepe heb ik een woning aangekocht. Zelf kom ik van de boerderij en voor mij was de keuze vrij simpel. Als Boerderijmakelaar het mag taxeren dan graag. Zij kennen mijn situatie en ik heb er altijd makkelijk contact mee met duidelijke afspraken. Inmiddels ben ik verhuisd en gelukkig in mijn nieuwe woning.

Judith Aarnink

Taxatie woning

Aan de keuken tafel gebeurt het

Mijn ouders zijn gestaakt met het bedrijf er bleef een financiering en erfenis achter. Successie, rood voor rood, verkoop boerderij of familie uitkopen en landbouwgronden. Wij overzagen niet de gevolgen van onze beslissingen. Dan is het handig dat er iemand naast je staat met veel ervaring die voor jou het beste resultaat er uit haalt. Noaber makelaardij heeft ons hierbij uitstekend begeleid.

Boerderij kopen in Gelderland of Overijssel

Wilt u een boerderij kopen in de omgeving van Gelderland of Overijssel? Dan bent u bij Boerderijmakelaar aan het juiste adres. Wij specialiseren ons als makelaar in boerderijen en woningen gelegen in kleine dorpen en het landelijk gebied. Hierdoor weten wij exact hoe u het beste tot een succesvolle aankoop komt en welke valkuilen u kunt verwachten.

Bij het kopen van een boerderij zijn er namelijk veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Meer dan u in eerste instantie wellicht zou denken. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat u uw droomboerderij in Gelderland of Overijssel probleemloos aankoopt en hierbij ook nog eens duizenden euro’s bespaart.

Boerderij kopen: hoe werkt dat?

Bij de begeleiding van uw aankooptraject werken wij met een gedetailleerd stappenplan. De eerste stap is het opstellen van een taxatierapport. Wij kiezen in dit geval bewust voor een taxatie in plaats van een waardebepaling, omdat er in landelijke gebieden vaak meer zaken onder water spelen dan boven de grond is te zien.

Denk hierbij alleen al aan complexe thema’s zoals erfpacht, milieuvergunning, agrarische bestemming, bodemsoort of toepasbaarheid van de Rood voor Rood-regeling. Aspecten die bij een waardebepaling niet of nauwelijks aan bod komen, maar die u tijdens en na het aankoopproject voor de nodige hoofdbrekens of financiële uitdagingen kunnen stellen.

Oude boerderij voor renovatie kopen in Gelderland

Na het opstellen van het taxatierapport, hebben wij een gedegen inzicht in uw positie en de mogelijkheden om een bepaalde boerderij te kopen. Bevindt deze zich bijvoorbeeld in Gelderland? Dan zorgen wij dat we uitstekend op de hoogte zijn van zowel de locatie als de omringende omgeving. Onze bevindingen delen we vervolgens graag met u in een anderhalf uur durend gesprek.

Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op de specifieke kenmerken van de locatie en eventuele bijzonderheden die in het taxatierapport naar voren komen. Bij de aankoop van een oude boerderij voor renovatie is de kans bijvoorbeeld groter dat er tijdens de taxatie verborgen gebreken aan het licht komen. Als koper is het belangrijk dat u van al dit soort zaken nauwgezet op de hoogte bent.

Opknap boerderij kopen in Overijssel

Tijdens het gesprek heeft u volop de gelegenheid om onze makelaar vragen te stellen, zodat wij bepaalde twijfels direct kunnen wegnemen. Doel van het gesprek is om een solide basis te creëren voor verdere vervolgstappen. Wilt u bijvoorbeeld een opknap boerderij kopen in Overijssel, dan is het belangrijk om al voorafgaand aan de daadwerkelijke aankoop na te denken over de uitvoering.

Natuurlijk zijn boerderijen er in vele soorten, maten en onderhoudstoestanden. Ook in een traject waar renovatie nauwelijks nodig is, kunnen wij u bijvoorbeeld uitstekend begeleiden. Naast makelaars hebben wij planologen in dienst en beschikken wij over een breed netwerk. Hierdoor kunnen wij u helpen bij het maken van de best mogelijke keuzes en meedenken in de uitvoering.

Boerderij kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u in nauw overleg met onze specialisten eenmaal een solide fundament gelegd? Dan gaan wij aan de slag en voeren wij de door u gemaakte keuzes uit. Gedurende het hele traject heeft u één procesbegeleider als vast aanspreekpunt. Hierdoor weet u zich verzekerd van korte lijnen en altijd snel antwoord op uw meest dringende vragen.