Landhuis kopen

Een landhuis kopen; dat doet u niet elke dag. Verkeert u toch in de gelukkige positie dat u zich dit kunt veroorloven, dan wilt u bij het aankooptraject zeer zorgvuldig te werk gaan. Er komt immers meer bij kijken dan bij de aankoop van een reguliere woning. Boerderijmakelaar is specialist in aankoopbegeleiding voor landhuizen en weet exact op welke zaken u moet letten.

Belangrijk bij het kopen van een landhuis is om veelgemaakte fouten te vermijden. Denk hierbij aan verborgen gebreken in het pand of juridische details in het koopcontract die u tienduizenden euro’s kunnen kosten.

De grote expertise van onze makelaars zorgt ervoor dat u zich deze kosten kunt besparen. Bovendien werken wij op basis van No cure no pay. We laten ons dan ook graag door u uitdagen om voor u de beste deal te sluiten!

Landhuis kopen: waar begin ik?

Een snelle zoektocht op internet leert dat er in Nederland diverse landhuizen te koop staan. Niet al deze huizen worden sterk gepromoot – sommige wisselen ook middels een zogenaamde stille verkoop van eigenaar. Het is daarom belangrijk om alert te zijn op de markt en u in dit opzicht te laten bijstaan door een ervaren specialist met veel regionale kennis.

De makelaars van Boerderijmakelaar koppelen een gedegen kennis van de lokale markt aan een breed netwerk van andere experts. Hierdoor zijn wij altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en weten wij exact wat de optimale omstandigheden zijn om uw landhuis te kopen. Daarnaast bieden wij de keuze uit een gevarieerd aanbod landhuizen die op basis van uw wensen interessant zijn.

Landhuis met groot landgoed kopen

In tegenstelling tot veel andere makelaars voeren we bij Boerderijmakelaar niet eerst een waardebepaling uit. In onze ogen is dit namelijk niet voldoende om de waarde van een locatie op afdoende wijze in te schatten. We voeren daarom een taxatie uit om volstrekte duidelijkheid te krijgen over de waarde van het pand en de grond waar het op staat.

Meer dan bij normale woningen moet u bij het kopen van een landhuis rekening houden met zaken als erfpacht, bodemsoort, milieuvergunning en de Rood voor Rood-regeling. Naarmate de grootte van het bijbehorende landgoed toeneemt, doet de juridische complexiteit dat soms ook. De taxatie en het advies van Boerderijmakelaar geeft u de zekerheid dat u de juiste keuzes maakt.

Oude landhuizen te koop: sla uw slag!

Bent u op zoek naar vrij nieuwe of juist oude landhuizen die te koop staan? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, onze makelaars helpen u om deze wens te verwezenlijken. Na het opstellen van het taxatierapport gaan wij graag met u in gesprek om de belangrijkste bevindingen te bespreken. U krijgt inzicht in de waarde van de woning en het landgoed en eventuele bijzonderheden.

Het gesprek duurt circa anderhalf uur en biedt u genoeg informatie om de volgende stap in het aankooptraject te kunnen zetten. Wat die stap ook is, wij kunnen hem voor u uitvoeren. Ons team bestaande uit makelaars, planologen en andere experts gaat voor u aan de slag en ontzorgt u compleet. Zo wordt het kopen van uw favoriete landhuis wel een hele prettige ervaring!

Landhuis kopen met hulp van een specialist

Landhuizen zijn er in talloze varianten en dat geldt ook voor de landgoederen waarop ze staan. Specialistische kennis is nodig om de aankoop van zo’n bijzondere woning in goede banen te leiden en nare verrassingen achteraf te voorkomen.

Boerderijmakelaar is dé specialist in Nederland die u graag helpt bij het kopen van uw landhuis. Meer weten over onze dienstverlening of ons actuele aanbod landhuizen en landgoederen? Neem direct contact op met Arnold Wichgers Schreur via 06-24269374 en laat u vrijblijvend informeren.

Liever zekerheid dan een slechts nachtrust

Wij onderbouwen gevoel met feiten

Noaber makelaardij – specialist in boer- en buitenleven

De waarde van een woning is nooit een dag hetzelfde en dat maakt taxeren tot een boeiend vak. Het is niet alleen de m2 en m3 bepalen van een woning en daar een waarde aanhangen. Taxeren heeft ook met de economie te maken. Verlaging van de hypotheekrente en krapte op de huizen markt laat zien dat een woning soms wel met 5% in waarde kan stijgen. Als taxateur wordt van je verwacht dat je deze factoren meeneemt in de waardering van de woning.

Klantervaringen

Rood voor Rood

Boerderijmakelaar kwam met het idee om Rood voor Rood toe te passen op het erf en dat ik zelf in de nieuwbouw woning ging wonen. Hierdoor kan ik nu zelf gelijkvloers wonen en de oude boerderij is inmiddels verkocht aan mijn nieuwe buren. Ik had geen haast, hierdoor kon ik aan het hele idee wennen en ik wilde financieel ook niet voor verrassingen komen te staan. Boerderijmakelaar heeft me hierbij uitstekend begeleid.

Daantje Brummelhuis

Rood voor Rood

landhuis verkopen

In Twente heb ik 20 jaar geleden een oude boerderij gekocht met 5 ha. grond en hier in de loop der jaren een landgoed van gevormd. Een gedeelte van deze 5 ha. is nu bos. Doordat ik de boerderij heb kunnen onderbrengen onder de NatuurSchoonWet 1928 (NSW) zijn mijn kinderen vrijgesteld van successierecht. Voor mij een waardevolle regeling die er voor kan zorgen dat het landgoed bij ons in de familie blijft.

Hans Vloedgraven

Landgoed eigenaar

judith-Aarnink

In Wesepe heb ik een woning aangekocht. Zelf kom ik van de boerderij en voor mij was de keuze vrij simpel. Als Boerderijmakelaar het mag taxeren dan graag. Zij kennen mijn situatie en ik heb er altijd makkelijk contact mee met duidelijke afspraken. Inmiddels ben ik verhuisd en gelukkig in mijn nieuwe woning.

Judith Aarnink

Taxatie woning

Aan de keuken tafel gebeurt het

Mijn ouders zijn gestaakt met het bedrijf er bleef een financiering en erfenis achter. Successie, rood voor rood, verkoop boerderij of familie uitkopen en landbouwgronden. Wij overzagen niet de gevolgen van onze beslissingen. Dan is het handig dat er iemand naast je staat met veel ervaring die voor jou het beste resultaat er uit haalt. Noaber makelaardij heeft ons hierbij uitstekend begeleid.