Woonboerderij kopen in Gelderland of Overijssel

Een woonboerderij kopen is iets waar veel mensen van dromen. Zeker als dat in Gelderland of Overijssel kan. De authenticiteit van zo’n woning en de prachtige natuur in deze provincies vormen voor menig stel of gezin een onweerstaanbare combinatie. Maar laten we eerlijk zijn: zo’n aankooptraject is niet te vergelijken met dat bij een normale woning.

Meer dan bij reguliere woningen kunt u bij woonboerderijen namelijk voor bepaalde bijzonderheden of onaangename verrassingen komen te staan. Boerderijmakelaar neemt deze obstakels weg door u deskundig te begeleiden bij het kopen van uw woonboerderij. Wij zijn actief in onder meer Gelderland en Overijssel en specialiseren ons voornamelijk in kleine dorpen en landelijke gebieden.

Woonboerderij kopen: hoe doe ik dat?

Bij het kopen van een woonboerderij is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden en een ogenschijnlijk onbelangrijk detail ziet u snel over het hoofd. De expertise van Boerderijmakelaar zorgt ervoor dat u valkuilen vermijdt en in het aankoopproces tot maar liefst duizenden euro’s bespaart.

Eerste stap in onze gespecialiseerde werkwijze is het opstellen van een taxatierapport. Staat er in Gelderland of Overijssel een geschikte woonboerderij te koop, dan is het uitvoeren van een gratis waardebepaling in onze visie niet voldoende. In landelijke regio’s spelen namelijk vaak meer aspecten mee dan direct aan de oppervlakte zichtbaar is.

Vervallen woonboerderij kopen in Gelderland

Wilt u bijvoorbeeld een vervallen woonboerderij kopen in Gelderland en ingrijpende (sloop)werkzaamheden uitvoeren? Dan is het essentieel om duidelijkheid te hebben over zaken als de Rood voor Rood-regeling, agrarische bestemming en milieuvergunning. Dat geldt overigens net zo goed voor zaken als bodemsoort en erfpacht.

Het taxatierapport verschaft zowel u als ons inzicht in de conditie van het gebouw en de factoren waar u eventueel rekening mee moet houden. Ook verdiepen onze makelaars zich uitvoerig in overige details en de omgeving, zodat wij u op maat kunnen adviseren als u plotseling extra vragen heeft. Kortom: wij laten niets over aan het toeval.

Kleine woonboerderij te koop in Overijssel: wat nu?

Na de taxatie gaan we graag met u in gesprek om de verworven inzichten te bespreken. Heeft u bijvoorbeeld een kleine woonboerderij op het oog die te koop staat in Overijssel? Dan vertellen we u in een gesprek van circa anderhalf uur alles wat u over de locatie moet weten. De kans dat u hierna nog voor onaangename verrassingen komt te staan, wordt hierdoor een stuk kleiner.

Op basis van het gesprek bent u klaar om verdere vervolgstappen te ondernemen. Welke keuzes u ook maakt – wij zijn in vrijwel alle gevallen in staat om deze voor u uit te voeren. Boerderijmakelaar heeft naast ervaren makelaars ook professionele planologen in dienst en werkt samen met een breed netwerk van specialisten. Hierdoor kunnen wij nagenoeg elke wens verwezenlijken.

Woonboerderij kopen: van A tot Z ontzorgd

Wij begeleiden u als koper bij aankoop van de meest uiteenlopende soorten woonboerderijen. Van klein tot groot, van vervallen tot recent opgeknapt en van vierkantshoeve tot kortgevelboerderij. U ontvangt procesbegeleiding op maat van één vast aanspreekpunt en heeft hierdoor altijd duidelijkheid over de status van het aankooptraject.

Wilt u graag zo snel mogelijk een woonboerderij kopen in Gelderland of Overijssel, maar bent u huiverig voor praktische of juridische complexiteit? Of wilt u hulp in de zoektocht naar uw ideale landelijke droomwoning? Laat u dan vrijblijvend adviseren door onze specialisten. Neem contact op met Arnold Wichgers Schreur via 06-24269374 en vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden.

Liever zekerheid dan een slechts nachtrust

Wij onderbouwen gevoel met feiten

Noaber makelaardij – specialist in boer- en buitenleven

De waarde van een woning is nooit een dag hetzelfde en dat maakt taxeren tot een boeiend vak. Het is niet alleen de m2 en m3 bepalen van een woning en daar een waarde aanhangen. Taxeren heeft ook met de economie te maken. Verlaging van de hypotheekrente en krapte op de huizen markt laat zien dat een woning soms wel met 5% in waarde kan stijgen. Als taxateur wordt van je verwacht dat je deze factoren meeneemt in de waardering van de woning.

Klantervaringen

Rood voor Rood

Boerderijmakelaar kwam met het idee om Rood voor Rood toe te passen op het erf en dat ik zelf in de nieuwbouw woning ging wonen. Hierdoor kan ik nu zelf gelijkvloers wonen en de oude boerderij is inmiddels verkocht aan mijn nieuwe buren. Ik had geen haast, hierdoor kon ik aan het hele idee wennen en ik wilde financieel ook niet voor verrassingen komen te staan. Boerderijmakelaar heeft me hierbij uitstekend begeleid.

Daantje Brummelhuis

Rood voor Rood

landhuis verkopen

In Twente heb ik 20 jaar geleden een oude boerderij gekocht met 5 ha. grond en hier in de loop der jaren een landgoed van gevormd. Een gedeelte van deze 5 ha. is nu bos. Doordat ik de boerderij heb kunnen onderbrengen onder de NatuurSchoonWet 1928 (NSW) zijn mijn kinderen vrijgesteld van successierecht. Voor mij een waardevolle regeling die er voor kan zorgen dat het landgoed bij ons in de familie blijft.

Hans Vloedgraven

Landgoed eigenaar

judith-Aarnink

In Wesepe heb ik een woning aangekocht. Zelf kom ik van de boerderij en voor mij was de keuze vrij simpel. Als Boerderijmakelaar het mag taxeren dan graag. Zij kennen mijn situatie en ik heb er altijd makkelijk contact mee met duidelijke afspraken. Inmiddels ben ik verhuisd en gelukkig in mijn nieuwe woning.

Judith Aarnink

Taxatie woning

Aan de keuken tafel gebeurt het

Mijn ouders zijn gestaakt met het bedrijf er bleef een financiering en erfenis achter. Successie, rood voor rood, verkoop boerderij of familie uitkopen en landbouwgronden. Wij overzagen niet de gevolgen van onze beslissingen. Dan is het handig dat er iemand naast je staat met veel ervaring die voor jou het beste resultaat er uit haalt. Noaber makelaardij heeft ons hierbij uitstekend begeleid.